Δημοσιογραφία Συντακτών & Ρεπόρτερ

Το αντικείμενο της εργασίας του δημοσιογράφου αφορά ολόκληρη την παραγωγή της είδησης από την πηγή μέχρι και τη μετάδοση. Σε οποιοδήποτε μέσο και αν εργάζεται ο δημοσιογράφος ανατρέχει στις πηγές της είδησης, τις επεξεργάζεται, συντάσσει την είδηση και κατόπιν την μεταδίδει. Κάθε δημοσιογράφος μπορεί να ασχολείται με έναν ή με περισσότερους από τους παραπάνω τομείς.

Προφίλ ειδικότητας

 • Τι θα μάθω

  Το επάγγελμα του δημοσιογράφου στηρίζεται στην προσωπική καλλιέργεια και γνώση καθώς και στην σωστή χρήση του λόγου. Ο ασκών το επάγγελμα πρέπει να ενημερώνεται συνεχώς, να διαθέτει κρίση και να μπορεί να αναλύει καταστάσεις ανεξάρτητα από τη φύση της συγκεκριμένης απασχόλησής του.

  Ο δημοσιογράφος είναι στην ουσία ο μεσάζοντας ανάμεσα στο γεγονός και τον πολίτη. Οι δεξιότητές του πρέπει να καλύπτουν την ικανότητα ανακάλυψης του γεγονότος, ανάλυσής του και μετάδοσής του. Η έμφυτη περιέργεια, η αντίληψη, η οξυδέρκεια και η ικανότητα άμεσης κρίσης και ανάλυσης είναι απαραίτητα στοιχεία. Ο δημοσιογράφος θα πρέπει επίσης να μπορεί να χειρίζεται με διπλωματία δύσκολες καταστάσεις, να είναι έτοιμος να μετακινηθεί ανά πάσα στιγμή και να εργαστεί κάτω από δύσκολες συνθήκες και με ακανόνιστα ωράρια. Θα πρέπει να είναι κάτοχος ειδικών γνώσεων στο συγκεκριμένο αντικείμενο της εργασίας του για το οποίο πρέπει να έχει και ιστορικές γνώσεις και το οποίο πρέπει να παρακολουθεί συνεχώς. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζει τον τρόπο με τον οποίο θα εναρμονίζει τη γραφή του τόσο με το εκδοτικό προφίλ της επιχείρησης για την οποία εργάζεται αλλά και με το οικονομικοκοινωνικό προφίλ του κοινού του. Τέλος ο δημοσιογράφος πρέπει να είναι αποφασισμένος όχι μόνο να ασκήσει ένα επάγγελμα αλλά να το ενσωματώσει ως τρόπο ζωής.

 • Που θα εργαστώ

  Ο δημοσιογράφος μπορεί να στελεχώσει:

  • Εφημερίδες, περιοδικά και γενικότερα πάσης φύσης έντυπο γενικού αλλά και ειδικού ενδιαφέροντος, όπως έντυπα κλαδικά, συλλόγων ή εταιρειών κτλ. Τα έντυπα μπορούν να είναι εθνικής ή τοπικής κυκλοφορίας
  • Ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς τοπικής ή εθνικής εμβέλειας
  • Ηλεκτρονικά μέσα που εκδίδονται μέσω ΙΝΤΕΡΝΕΤ και περιέχουν κείμενο, ήχο ή εικόνα.
  • Γραφεία Τύπου υπηρεσιών, εταιρειών, συλλόγων κτλ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων Αθλητική Δημοσιογραφία

Επικοινωνία

Λεωφ. Δημοκρατίας 108
Κερατσίνι 18755

Τ: 210-4009955 & 210-4005997
F: 210-4312953

info@iek-axia.gr

Social Networks

Θέλετε να λαμβάνετε τα Newsletter μας?

Τελευταία Νέα

Με την στήριξη της