Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων

Ο κάτοχος διπλώματος Ι.Ε.Κ. στην ειδικότητα «Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων» έχει πιστοποιήσει τις γνώσεις, δεξιότητες και επαγγελματικές στάσεις που τον καθιστούν ικανό να εργαστεί σε κέντρα προσχολικής αγωγής (βρεφονηπιακούς σταθμούς) ή κέντρα ειδικής αγωγής, που φιλοξενούν βρέφη και νήπια ηλικίας 0-6 χρόνων.

Προφίλ ειδικότητας

 • Τι θα μάθω

  Ο «Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων» γνωρίζει να ολοκληρώνει τα παρακάτω επαγγελματικά καθήκοντα-δραστηριότητες:

  • Μεριμνά για την ψυχοσωματική υγεία, την ψυχοσωματική εξέλιξη, τη διαπαιδαγώγηση και την κοινωνικοποίηση βρεφών και νηπίων, παιδιών δηλαδή ηλικίας 0-6 ετών. Τους προσφέρει αγωγή, ψυχαγωγία φροντίδα, ( φαγητό, καθαριότητα ) σύμφωνα με τις αρχές της βρεφοκομίας και τις παιδαγωγικής.
  • Ακολουθεί το ημερήσιο πρόγραμμα του βρεφονηπιακού σταθμού το οποίο περιλαμβάνει μια σειρά δραστηριότητες που βοηθούν το παιδί να αποκτήσει γνώσεις και εμπειρίες, να αναπτύξει ευαισθησία, φαντασία αισθητική δημιουργική ικανότητα έκφρασης, παρατηρητικότητα και αυτονομία γενικά να διευρύνει τον εσωτερικό του κόσμο, να ωριμάσει συναισθηματικά και ψυχοκινητικά.
  • Φροντίζει με κατάλληλη προσέγγιση για τη συμμετοχή στις δραστηριότητες όλων ανεξαιρέτως των παιδιών και γενικά για τη δημιουργία ατμόσφαιρας στοργής, αποδοχής, ασφάλειας και χαράς.
  • Παρατηρεί τις αντιδράσεις του κάθε παιδιού, επισημαίνει αλλαγές ή παθολογικά συμπτώματα, ενημερώνει σχετικά τον/ την υπεύθυνο/η βρεφονηπιοκόμο ή νηπιαγωγό και με την έγκριση του/ της τους γονείς και τους ειδικούς ( γιατρό, ψυχολόγο κλπ).
  • Εφαρμόζει πιστά όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και ευθύνεται για κάθε αμέλεια ή παράλειψη που μπορεί να έχει επίπτωση στην υγεία των παιδιών.
  • Αναπληρώνει τον/την βρεφονηπιοκόμο/ νηπιαγωγό όταν απουσιάζει.
  • Συντάσσει εκθέσεις και ενημερώνει βιβλία που προβλέπονται από τους κανονισμούς για θέματα που αφορούν τα παιδιά και γενικά τη λειτουργία του σταθμού.
  • Εκτελεί σε ημερήσια βάση τις εργασίες που περιγράφονται παρακάτω και που προσαρμόζονται στις ανάγκες των παιδιών, τις συνθήκες της ημέρας ή τις απαιτήσεις της ημερήσιας εργασίας του/ της.
 • Που θα εργαστώ

  Ο κάτοχος διπλώματος Ι.Ε.Κ. στην ειδικότητα «Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων» μπορεί να εργαστεί κέντρα είτε ιδιωτικά είτε του δημοσίου φορέα εκτελώντας τις κύριες επαγγελματικές δραστηριότητες της ειδικότητάς του υπό την καθοδήγηση και σε συνεργασία με τον/την υπεύθυνο ή βρεφονηπιοκόμο ή νηπιαγωγό.

Επικοινωνία

Λεωφ. Δημοκρατίας 108
Κερατσίνι 18755

Τ: 210-4009955 & 210-4005997
F: 210-4312953

info@iek-axia.gr

Social Networks

Τελευταία Νέα

Με την στήριξη της