Βοηθός Ραδιολογίας & Ακτινολογίας

Το έργο του κατόχου διπλώματος ΙΕΚ στην ειδικότητα "Βοηθός Ραδιολογίας & Ακτινολογίας" συνίσταται στην εκτέλεση συγκεκριμένου σχήματος εργασίας που καθορίζεται από τον Τεχνολόγο Ακτινοθεραπευτή ή Ακτινολόγο με βάση δοκιμές τεχνικές και γενικές οδηγίες μεθοδολογίας διαδικασιών και προδιαγραφές εργασίας που είναι επιστημονικά παραδεκτές και αποτελούν την ακολουθούμενη πολιτική του τμήματος στο οποίο εργάζεται.

 

Προφίλ ειδικότητας

 • Τι θα μάθω

  Το επάγγελμα του "Βοηθού Ραδιολογίας & Ακτινολογίας" έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες και ευθύνες που σχετίζονται με:

  • την ποιοτική χορήγηση, καταγραφή και αναπαραγωγή των συνεδρίων ακτινοθεραπείας ή ιατρικών διαγνωστικών απεικονίσεων.
  • την φροντίδα για την ικανοποίηση όλων των κανόνων και των κανονισμών ακτινοπροστασίας για τον άρρωστο, τους συνοδούς του και του προσωπικού στο ακτινοθεραπευτικό / ακτινοδιαγνωστικό τμήμα.
  • την φροντίδα για την περίθαλψη και την φυσική ασφάλεια του αρρώστου όταν αυτός βρίσκεται στο ακτινοθεραπευτικό / ακτινοδιαγνωστικό τμήμα.
  • την αξιοποίηση και χρησιμοποίηση όλων των δυνατοτήτων που ο διαθέσιμος εξοπλισμός παρέχει, ώστε να προκύψει το βέλτιστο θεραπευτικό ή απεικονιστικό αποτέλεσμα, σε συνάρτηση με την ασφάλεια του αρρώστου.
 • Που θα εργαστώ

  Ο κάτοχος διπλώματος ΙΕΚ στην ειδικότητα "Βοηθός Ραδιολογίας & Ακτινολογίας" έχει πιστοποιήσει τις γνώσεις, δεξιότητες και επαγγελματική συμπεριφορά που του επιτρέπουν να εργαστεί σε εξαρτημένη εργασία σε ακτινοθεραπευτικά ή ακτινοδιαγνωστικά τμήματα του δημοσίου ή του ιδιωτικού τομέα και γενικά όπου γίνεται χρήση ιοντιζόντων ακτινοβολιών για θεραπευτικούς ή απεικονιστικούς - διαγνωστικούς σκοπούς.

Επικοινωνία

Λεωφ. Δημοκρατίας 108
Κερατσίνι 18755

Τ: 210-4009955 & 210-4005997
F: 210-4312953

info@iek-axia.gr

Social Networks

Θέλετε να λαμβάνετε τα Newsletter μας?

Τελευταία Νέα

Με την στήριξη της